miercuri, 12 iunie 2013

Teatrul de papusi

 
    Teatrul de păpuşi, teatrul de marionete, teatrul de umbre permit eductoarei să prezinte în faţa copilului scene din poveste sau unele aspecte din viaţa de toate zilele. Valoarea artistică a pieselor prezentate şi a interpretării lor contribuie foarte mult la educaţia estetică a copilului.    
                                                                               
        Teatrul de păpuşi este un teatru în care actorul ascuns privirilor spectatorilor îşi alege o formă deosebită de a înfăţişa publicului viaţa personajelor. Această formă, i-o oferă păpuşa. Marele avantaj al teatrului de păpuşi este modalitatea lui datorită simplităţii cadrului şi tehnicii de folosire. O formă pregătitoare teatrului de păpuşi  mânuit de preşcolari a fost păpuşa pe baston, mişcată de jos cu ajutorul unui baston.       
 
 Dramaturgia pentru copii, sub forma spectacolelor de teatru poate constitui unul din cele mai puternice mijloace de influenţare asupra sentimentelor şi convingerilor morale, asupra imaginaţiei, a gustului estetic şi a caracterului uman în formare.         Punerea în scenă a povestirilor cunoscute de copii are scopul de a adânci impresiile dobândite prin povestire şi de a retrăi viaţa şi frământările personajelor.    Jucăriile teatrale-teatrul de umbre ,teatrul de păpuşi, marionetele , grupurile pentru jocuri ce reprezintă creaţia dramaturgică a copilului- conduc copilul spre propriul său joc teatral, îi îmbogăţesc enorm percepţia artistică  şi le oferă un material interesant sub raportul conţinutului.                    
                                                                      
       Cezar Barzea considera că nu se poate trece  cu vederea faptul că situaţiile  educative sunt ele însele o creaţie perpetuă, că ele  nu se repetă niciodată identic, ci se adaptează mereu persoanelor participante  ,că educaţia este ea însăşi ,,un miracol, devenire, speranţă’’, că rolul educatorului este în mare măsură asemănător actorului  de  teatru .Arta educaţiei include de asemenea ,,arta de a înţelege motivaţia şi maniera de a fi a partenerilor.... , proiecţie interpersonală şi empatie, capacitatea de a sesiza  şi  înţelege  aspiraţiile şi problemele copiilor.’’
 

POZE

 

 

 



duminică, 2 iunie 2013

1 Iunie - Ziua Copilului

Ziua copilului (numită și Ziua internațională a copilului) este în multe țări o sărbătoare pentru copii. Ea se sărbătorește la date diferite în țări diferite. În România, ziua se sărbătorește în fiecare an pe data de 1 iunie. 

La Gradinita Toti Sfinții s-a sărbătorit ziua copilului cu baloane, prajituri și desene pe asfalt.

GALERIE FOTO