Scurt Istoric



Zâmbetul unui copil- răsărit de soare în plină vară, aşa este

Grădiniţa nr. 1, cu Program Normal Rm. Valcea.

           Situată în centrul oraşului, ea este un castel de basme caruia îi calcă pragul în fiecare zi cei 123 preşcolari. În această instituţie minunată şase cadre didactice şi două îngrijitoare întâmpină cele mai dragi fiinţe cu căldură sufletească dar şi cu o bogăţie şi diversitate de materiale concretizându-se în echilibru şi armonie.
           Acest lăcaş de cultură a luat fiinţă la 15 februarie 1908 în curtea bisericii Toţi Sfinţii pe când era preot Meletie Raut funcţionând cu două săli de clasă plus o cameră pentru locuinţa educatoarei sub denumirea de societatea “Providenţa” iar directoarea de atunci a fost doamna Cristina Popescu. Ulterior, a fost adăugată şi a treia sală de clasă funcţionând cu trei grupe de copii până în 1982. Între anii 1982-1986 s-au înfiinţat pe rând încă trei posturi de  educatoare, lucrându-se în două ture, deoarece erau foarte multi copii, efectivul în perioada 1982-1990 fiind între 170-200 de copii pe an.
         Cu dăruire si devotement si-au exercitat profesiunea de dascal şi s-au numărat printre primele coordonatoare ale procesului de învăţământ educatoarele: Cristina Popescu, Ionescu Alexandrina, Pavel Elena, apoi au urmat alte cadre didactice: Bratu Gheorghita, Nastoiu Irina, Anghelescu Lucia, Ruxandra Cecilia, Jianu Marinela, Vlangar Liliana.
          In perioada 1970-1980 gradiniţa a functionat ca unitate de aplicatie pentru elevele Liceului Pedagogic. Gradinita a functionat in localul ei propriu pana la 15 iunie 2004.
          Din 1 septembrie 2004 şi în prezent gradiniţa functioneaza în alt local, pe strada General Praporgescu, nr. 1.
          În cursul anului 2012 Gradiniţa îsi va muta sediul în curtea Bisericii “Toţi Sfinţii“
          Tot personalul didactic al gradiniţei este conştient de responsabilitatea modelarii şi educarii celei mai tinere generaţii, se preocupa de asigurarea cadrului educativ, de a-şi crea un renume, să atragă copiii, găsind motivaţia potrivită determinării lor pentru a frecventa grădiniţa.
         Toate cadrele didactice ale unităţii participă la diferite cursuri de perfecţionare, implicându-se activ la cercurile pedagogice, la comisiile metodice, la simpozioane nationale şi internationale, la concursuri, parteneriate şi proiecte educationale.
          Oferta educatională a unităţii noastre este bogata prin activităţi curriculare obligatorii conform Curriculumului şi activităţi optionale cum ar fi: limba engleză, educaţie ecologica, educaţie religioasa, dansuri populare, creaţie şi fantezie, participă la programul de educaţie al parţintilor Educăm aşa, parteneriate cu alte Gradiniţe, parteneriat cu Palatul Copiilor, cu Şcoala cu Clasele I-VIII Take Ionescu.

Galerie Foto Gradinita Nr. 1 De-a lungul Timpului